Pozoveš telefonom bilo koga – javi se Erdogan

Objavljeno: 16.7.2017.

Korisnici mobilnih telefona u Turskoj oko ponoći umesto zvuka uspostavljanje veze čuli su glasovnu poruku predsednika Erdogana, prenosi AFP.

Navodi se da se nakon biranja željenog broja umesto zvuka uspostavljanja veze čula glasovna poruka Erdogana koji je sunarodnicima, povodom godišnjice neuspelog puča u Turskoj, čestitao nacionalni praznik “demokratije i jedinstva” kojim se obeležava pobeda nad pučistima.

“Kao predsednik, šaljem čestitke povodom 15. jula, Nacionalnog dana demokratije i jedinstva, i želim milosrđe mučenicima i zdravlje i sve najbolje herojima (koji su porazili pučiste)”, glasila je Erdoganova poruka.

AFP navodi da se poruka mogla čuti na telefonima korisnika usluga najveće turske mobilne mreže “Turksel”, a list “Hurijet” je javio da se poruka čula i u mreži turskog “Vodafona”.

AFP podseća da su korisnici mobilnih telefona u Turskoj u trenutku kada je obeležavana godišnjica puča dobijali SMS poruke od Erdogana, ali da se veruje da je ovo prvi put da je korišćena glasovna poruka.

“Dosta više… Sada si nam ušao i u telefone… Kakva neverovatna uvreda, ovo je poput košmara”, napisao je na Tviteru opozicioni poslanik Ajkut Erdogdu.

Oko 250 ljudi je poginulo, a više od 2.000 je povređeno nakon što je više hiljada ljudi, čuvši Erdoganov poziv, izašlo na ulice pre godinu dana kako bi se suprotstavili pučistima.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *