Mektić najavio žestok odgovor RTRS-u

Objavljeno: 16.7.2017.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić ponovo se našao na udaru kritika RTRS-a, gdje je optužen da mu politiku kreira bivši pripadnik odreda “El Mudžahid”. Mektić je poručio da priprema žestok odgovor RTRS-u i Miloradu Dodiku.

Radi se o, kako prenosi RTRS, Adnanu Dlakiću, koji u Ministarstvu bezbjednosti BiH radi kao stručni saradnik za borbu protiv privrednog kriminala i koji je, navodno, jedan od najbližih saradnika ministra Mektića. Potvrdio je to, a ko bi drugi, “ekspert za terorizam” Dževad Galijašević.

”Dlakić Adnan je veoma bitan lik, s obzirom da je on formulisao cijelu politiku ministru Mektiću. Dakle, ovo što Mektić radi na planu kriminalizacije rukovodstva Republike Srspke, na planu kriminalizacije ekonomije i bankarskog sektora Republike Srpske, to u stvari dolazi iz glave Dlakić Adnana”, kazao je Galijašević, naglasivši da sve to za cilj ima skretanje pažnje sa borbe protiv terorizma, te da se radi o “specijalnom ratu protiv Republike Srpske, njenih ovlaštenja, državotvorenih kapaciteta i njenog rukovodstva”.

Kako je poručio ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, sutra će biti održana konferencija za medije, na kojoj će, kako je rekao, žestoko odgovoriti RTRS-u i režimu koji stoji iza optužbi objavljenih na toj televiziji.

”Imam nešto vrlo vrlo interesantno što sutra treba da saopštim”, rekao je Mektić.

Podsjećanja radi, Mektić je u jednom od svojih posljednjih javnih istupa najavio da će na svako prozivanje Milorada Dodika odgovoriti sa objavljivanjem novog dokaza o njegovoj ulozi u švercu tokom rata u BiH.

Izvor: RTVBN

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *