Grujić optužio rukovodstvo RTRS za korupciju i 70 000 € isporučenih Suvari

Objavljeno: 16.7.2017.


Boris Grujić, svjedok saradnje urednika i rukovodstva Javnog RTV servisa Republike Srpske sa Goranom Suvarom, u vrijeme kada se ovaj presuđeni kriminalac krio od pravosuđa Republike Srpske i BiH u Srbiji, održao je najavljenu konferenciju za novinare u Banjaluci.
Grujić je na početku press konferencije ispred zgrade RTRS-a rekao da želi da govori o katastrofalnom stanju na RTRS-u i odnosu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika prema ovoj medijskoj kući i građanima Republike Srpske.

Grujić je naveo da je lično bio prisutan kada su Goran Suvara i urednik informativnog programa RTRS-a Siniša Mihailović zajedno iznajmili „stan-na-dan” u Novom Sadu koji su platili 30 evra u Ulici Sonje Marinković br. 16 gdje su snimali i prilog za RTRS.

Tu je, tvrdi Grujić, snimljen i telefonski razgovor, kada je Suvara pozvao ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, sa namjerom da ga kompromituje.

“Pitam javno Sinišu Mihailovića otkud mu novac da donosi Goranu Suvari? Donio mu je ukupno, po sopstvenom priznanju 70.000 evra, u više navrata. Lično sam bio prisutan više puta kada je Siniša Mihailović predavao novac Goranu Suvari i to tvrdim pod punom moralnom i materijalnom odgovornošću”.

Na pitanje novinara u kom svojstvu je prisustvovao primopredaji novca, Grujić je rekao da je bio pozvan i da poznaje od ranije Gorana Suvaru.

Tvrdi i da je generalni direktor RTRS Draško Milinović bio upućen u sve.

“Čak sam bio u prilici da čujem razgovor između Siniše Mihailovića i Gorana Suvare, kada ga je zvao i rekao: Nisam još krenuo da ti donesem pare, čekam Draška (Milinovića) da mi donese, evo me na parkingu ispred RTRS-a!”

Boris Grujić je najavio da će više informacija o odnosu SNSD-a i Milorada Dodika sa RTRS-om i Suvarom saopštini na press konferenciji koju će uskoro održati ispred Palate Republike.

“Želim da poručim ovog puta da ću ja biti najveći izdajnik i veleizdajnik njegovog lopovluka i kriminala i sistematske pljačke Republike Srpske, pa se on više neće sprdati sa narodom Republike Srpske kako je ostao bez para pa je morao prodati u Beogradu neke stanove da bi došao do para”, rekao je Grujić.

Goran Suvara je u oktobru 2015. godine posredstvom RTRS-a tvrdio da mu je SDS platio 50 hiljada evra za tajno snimanje kontroverznog biznismena Mile Radišića o tome kako je Milorad Dodik prao novac ulažući 15-20 miliona u izgradnju poslovne zgrade “Grand trejda”. Suvara je, prema vlastitom priznanju, snimio razgovor i primio novac koji mu je stigao u Srbiju zajedno sa ekipom RTRS-a.

Boris Grujić je u petak saslušan u Policijskoj upravi Banjaluka, nakon što je policija zaprimila anonimnu prijavu protiv njega. Iz policije je saopšteno da je o ovom slučaju otvorena istraga i da je o svemu obaviješteno tužilaštvo.

BN televizija

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *