Banjaluka: Pres konferencija o saradnji RTRS i Gorana Suvare

Objavljeno: 16.7.2017.


Na konferenciji za novinare koju je za danas u 11. 55 ispred zgrade RTRS najavio Boris Grujić, jedan od svjedoka saradnje RTRS-a sa Goranom Suvarom, novinarima će biti saopštene ekskluzivne informacije o rukovodstvu i uredništvu Javnog RTV servisa Republike Srpske.
Grujić je još ranije najavio da će progovoriti o kriminalu na RTRS-u, o neprofesionalnom i nekompetentnom menadžmentu, izvlačenju novca kao i o „spinovanjima, konstrukcijama, podmetanjima i tendencioznom izvještavanju u informativnom programu“.

Nakon što je odlučio da o svemu javno progovori, Boris Grujić se našao na udaru policije, koja ga je saslušala na osnovu anonimne prijave, za koju tvrdi da je najvjerovatnije i došla iz RTRS-a.

Boris Grujić je svjedok saradnje RTRS-a sa Goranom Suvarom, odbjeglim robijašem sa kojim su vlasti RS pregovarale, njegovih susreta sa ministrima u Vladi RS, ali i novinarima i urednicima RTRS-a.

Goran Suvara je u oktobru 2015. godine posredstvom RTRS tvrdio da mu je SDS platio 50 hiljada EUR za tajno snimanje kontroverznog biznismena Mile Radišića o tome kako je Milorad Dodik prao novac ulažući 15-20 miliona u izgradnju poslovne zgrade Grand trejda. Suvara je, prema vlastitom priznanju, snimio razgovor i primio novac koji mu je stigao u Srbiju zajedno sa ekipom RTRS.

Klub poslanika PDP-a u NSRS u petak je zatražio od Vlade RS i Upravnog odbora RTRS hitno dostavljanje informacije o poslovanju RTRS-a, zaključno sa 30. junom ove godine.

“Istinito” saznaje da je sjednica UO RTRS, na kojoj će biti razmatran izvještaj o poslovanju, zakazana za 31. juli, nakon povratka predsjednice UO Dare Cvijetić i njenog zamjenika Adila Bajramovića sa godišnjeg odmora.

Ranije smo objavili da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik od Upravnog odbora zatražio hitnu smjenu generalnog direktora RTRS Draška Milinovića.

Izvor: Istinito

One thought on “Banjaluka: Pres konferencija o saradnji RTRS i Gorana Suvare

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *