Požar u soliteru na Havajima, ima mrtvih

Objavljeno: 15.7.2017.


Najmanje tri osobe su nastradale, a 12 je povređeno u požaru koji je u Honolulu na Havajima zahvatio nekoliko spratova zgrade “Marko Polo”.
Šef vatrogasne službe Manuel Neves izjavio je da su nastradale tri osobe na 26. spratu, ne precizirajući detalje.

Prema njegovim rečima, da su u zgradi postojale automatske prskalice sa vodom, požar bi bio lokalizovan u stanu na 26. spratu i ne bi se proširio, preneo je AP.

Više od 100 vatrogasaca borilo se da obuzda vatrenu stihiju, preneo je Rojters.

Požar je zahvatio 26. sprat zgrade “Marko Polo” oko 2.15 časova ujutru i proširio se na gornje spratove, izvestio je dnevnik “Honolulu star advertajzer”.

Za sada se ne zna šta je prouzrokovalo požar.

Hitna pomoć je ukazala pomoć na licu mesta povređenima, a dve osobe su prebačene u obližnju bolnicu, od kojih je jedna u ozbiljnom, ali stabilnom stanju.

Vatrogasci su pritekli u pomoć ljudima, koji su bili zarobljeni u svojim stanovima, ali list ne navodi koliko ih je bilo.

Stanovnici zgrade su evakuisani u obližnji park gde su im pomoć pružili volonteri, naveo je Crveni krst Havaja na svom Tviter nalogu, a zbog požar je bio zatvoren put ispred zgrade, navela je na svom Tviter nalogu policija Honolulua.

Zgrada “Marko Polo” izgrađena je 1971. godine, kada postojanje automatskih prskalica nije bilo obavezno i ima 36 spratova.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *