Potvrđeno – dvije Njemice ubijene u Hurgadi

Objavljeno: 15.7.2017.


Dve žene, koje su ubijene u napadu nožem na plaži u Hurgadi su državljanke Nemačke, potvrdilo je nemačko Ministarstvo inostranih poslova.
Možemo sa tugom da potvrdimo da su dve nemačke turistkinje poginule u napadu u Hurgadi, navedeno je u saopštenju nemačkog Ministarstva inostranih poslova, preneo je AFP.

U napadu nožem na plaži u Hurgadi u petak ubijene su dve nemačke turistkinje, a četvoro stranaca je ranjeno, saopštile su lokalne egipatske vlasti.

Šef za bezbednost provincije Crveno more, general Mohamed el-Hamzavi je naveo da su među povređenima dve osobe češke nacionalnosti, prenosi Rojters.

Kako navodi Rojters, napadač je preplivao sa javne plaže do plaže hotela “Zahabija”, gde je usmrtio dvoje i ranivši dvoje, napao još dvoje na obližnjoj plaži odmarališta “Sani dejz el Palasio”, saopštili su bezbednosni zvaničnici.

Kako je AP prethodno preneo, na društvenim mrežama pojavile su se fotografije i snimci posle napada, a na jednoj od fotografija na Tviteru, čija autentičnost nije potvrđena, vidi se kako je napadač, koji je uhapšen, stavljen u improvizovani kavez na kolicima.

Agencija je prenela reči neimenovanog egipatskog bezbednosnog zvaničnika da je napadač nameravao da napadne isključivo strance.

Napadač je, prema njegovim rečima, mladić u dvadesetim godinama koji je na arapskom tokom napada vikao – “Sklonite se, ne želim Egipćane!”.

Kako je rekao, muškarac je imao crnu majicu i farmerke i nosio je nož.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da u napadu nema povređenih srpskih državljana. Prethodno je AP, pozivajući se na neimenovanog egipatskog bezbednosnog zvaničnika, javio da je među povređenima i troje Srba.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *