Hrvati bez četvorice NBA igrača na Evrobasket

Objavljeno: 15.7.2017.


Selektor Hrvatske Aleksandar Aco Petrović skratio je spisak igrača na koje računa za Evrobasket na 11 igrača, kojima će biti priključen kvartet iz B selekcije.
Petrović na raspolaganju ima svoje ključne igrače među kojima su i tri NBA zvezde

Za nastup na EP u septembru konkurišu: Dario Šarić, Roko Leni Ukić, Marko Popović, Miro Bilan, Krunoslav Simon, Filip Krušlin, Bojan Bogdanović, Marko Tomas, Luka Žorić, Dragan Bender, Darko Planinić.

Na spisku nema preostale četvorice igrača iz NBA – Marija Hezonje, Ante Žižića, Ivice Zubca i Damjana Rudeža, koji su odlučili da leto posvete individualnom napretku pred novu NBA sezonu.

Iz B tima koji nastupa na Kupu Borislava Stankovića u Kini Petrović će priključiti jednog plejmejkera, beka, nisko krilo i jednog centra.

“To je onih 15 igrača koji će započeti pripreme za ovogodišnje Evropsko prvenstvo”, rekao je Aco Petrović.

Hrvatska pripreme počinje 27. jula, a na EP će igrati u Grupi C u Bukureštu sa domaćinom Rumunijom, Mađarskom, Češkom, Crnom Gorom i Španijom.

Četiri najbolja tima plasiraće se u plej-of fazu u Istanbul. Evrobasket 2017. počinje 31. avgista, finale je 17. septembra.

U B timu Hrvatske za turnir u Kini su: Josip Bilinovac, Marjan Čakarun, Ivan Ramljak, Domagoj Bošnjak, Martin Junaković, Henrik Sirko, Luka Božić, Dominik Mavra, Antonio Vranković, Ivan Buva, Jakov Mustapić i Tomislav Zubčić.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *