Emotivni oproštaj lutkara Stiva od Žapca Kermita

Objavljeno: 15.7.2017.


Stiv Vitmajer, koji je 27 godina pozajmljivao glas mapetovcu Žapcu Kermitu, napisao je emotivno pismo povodom svog otpuštanja, navodeći da je bio „skrhan“ što nije uspeo da ispuni „dužnost prema svom heroju“.
Vitmajer je ovaj komentar objavio na blogu, samo nekoliko dana nakon što je Studio „Mapets“ objavio novo ime koje će pozajmljivati glas jednom od najpoznatijih likova Džima Hensona.

Kako prenosi Rojters, Henson je predstavljao Žapca Kermita od kako ga je izmislio 1955. godine, do svoje smrti 1990.

Kermit je najpoznatiji po burnoj vezi sa vatrenom Mis Pigi.

Vitmajer koji je za „Mapet šou“ počeo da radi 1978. godine, sa 19 godina, preuzeo je Hensonovu ulogu 1990.

On je za taj šou govorio da „nije samo posao, karijera ili čak strast. Oni su hitan, neosporan, nemoguć za odoleti – način života“.

Naveo je i da su mu direktori Studija „Mapets“ koji je u vlasništvu kompanije „Volt Dizni“, saopštili u oktobru 2016. da menjaju lutkara koji glumi Kermita.

„Ne bih nikada razmišljao da napustim Kermita“, izneo je Vitmajer na svom blogu.

Bez otkrivanja detalja, Vitmajer je rekao da su rukovodioci imali dva problema sa njim, koja je on pokušao u prošlim mesecima da popravi, ali nije uspeo.

Direktori kompanije „Dizni“ odbili su da govore o razlozima otpuštanja Vitmajera, ali su izdali zvanično saopštenje.

„Studio ‘Mapets’ se zahvaljuje Stivu za ogroman doprinos Žapcu Kermitu i franšizi ‘Mapets’. Želimo mu svako dobro u budućim planovima“, navodi se u saopštenju kompanije.

Vitmajer je igrao ulogu Kermita u brojnim televizijskim emisijama, filmovima i nastupima uživo, uključujući Ulicu SezamFragl rokNajtraženiji Mapeti i najnoviji Mapets na televiziji, koji je nakon jedne sezone Ej-Bi-Si otkazao.

Ulogu Žapca Kermita će u video-snimku sledeće nedelje izvoditi Met Vogel.

Izvor: RTS

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *