BiH na meti ISIL-a: “Ubijajte ih prigušivačima pred djecom i ženama”

Objavljeno: 15.7.2017.


U poslednjem izdanju magazina Rumijah koji je pod kontrolom ISIS simpatizeri ove terorističke organizacije pozvani su da napadnu ciljeve u BiH, a posebno islamsku organizaciju i njihove kancelarije.
“Napadajte islamske organizacije i kancelarije. Napadajte ih na Alahovom putu”, navedeno je između ostalog u tekstu uz fotografije reisu-l- uleme IZ BiH, Huseina Kavazovića i njegovog zamjenika, Huseina Smajića.

“Napadnite ih, ubijajte ih prigušivačima, pa to je uistinu divno djelo”, piše Rumijah.

Poruka koja je upućena direktno BiH uslijedila je mjesec dana nakon što je Rumijah uputila poruke namijenjene Srbima i Hrvatima na Balkanu u kojima su naveli da se vraćaju.

“Mi sa vama imamo jako dug neriješen račun koji ćete platiti svojom krvlju”, navodilo se u poruci ISIS koja je u junu upućena srpskom narodu.

Stručnjak za bezbjednost, Darko Trifunović, ističe da je Balkan uvijek bio na meti ISIS i da je samo pitanje vremena kada će napasti.

“Balkan je do sada bio odskočna daska za terorističke aktivnosti širom sveta, a kada smo zapad u proteklih 20 godina upozoravali na sve to, oni su nas nazivali islamofobima. Nisu to ni Islamska država, ni Al Kaida, već muslimansko bratstvo. Sve dok ih zapad ne bude nazvao pravim imenom, ne možemo ni očekivati da će se nešto pozitivno dogoditi kada je u pitanju borba protiv teorista”, objasnio je Trifunović.

(EuroBlic)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *