Balzami, kreme i ulja za kosu idealna su zaštita tokom vrućih ljetnih dana

Objavljeno: 15.7.2017.


Kao što je potrebno zaštititi kožu od sunca nanošenjem kreme, jednako je važno voditi računa i o kosi. Iako ne može “izgorjeti” kao koža, može biti oštećena nezdravim UV zracima koji je isušuju, tako da je važno koristiti zaštitne proizvode, posebno ako se radi o farbanoj kosi.
Sunce, slana voda i hlor mogu biti jako štetni za kosu i vrlo je važno zaštititi je tokom vrelih ljetnih dana.

Postoje mnogi proizvodi koji su idealni za zaštitu kose tokom ljeta.

Ljeti se kosa ne mora sušiti fenom i trebate je pustiti da se prirodno osuši, a za oblikovanje koristite kreme za lokne, ulje ili balzam za kosu koje trebate nanijeti i ostaviti. Najbolje je svezati kosu u punđu ili rep kako bi se zadržala vlažnost i spriječilo isušivanje.

Kako biste spriječili kosu od isušivanja, koristite hidratantni šampon. Kao što tijelo treba vodu, tako treba i kosa i održavanje vlažnosti učinit će je mekšom.

Ako balzam ipak ne bude dovoljan da ukrotite lokne, nanesite ulje ili serum. Ovi proizvodi će lijepo oblikovati vašu kosu te je zaštititi od toplote i drugih štetnih faktora.

Utrljajte ulje ili serum na dlanove i podjednako rasporedite po kosi. Izbjegavajte nanošenje bliže korijenu kose jer tako može izgledati da je masna.

Jako su korisne i maske za kosu koje možete koristiti jednom sedmično, a preporučuje se i nošenje šešira.

Izvor: Klix

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *