TopSpeed test: MINI Cooper SD

Objavljeno: 14.7.2017.


Sada sa novim, pojačanim dizel motorom iz BMW asortimana i 170 KS i 340 Nm obrtnog momenta, MINI “povlači” iz mesta do „stotke“ za zavidne 7,2 sekunde, a dostiže maksimalnih 225 km/č, uz potrošnju koja ni pod kakvim uslovima vožnje neće preći deset litara!
MINI je jedna od onih marki koje se po mnogo čemu ističu u moru drugih proizvođača. Čuveni britanski brend, podsetićemo, prešao je pod okrilje BMW Grupe početkom milenijuma, ali je zadržao originalnu filozofiju, ostavši imun na mnoge tektonske promene koje su zadesile autmobilsku industriju i šire. Ipak, najnovija, treća generacija savremenog MINI-ja nije u potpunosti odolela modernim trendovima, pa je u određenoj meri napravila otklon od minimalističkog koncepta.

Drugim rečima, značajno je porasla u odnosu na prethodnika. Međutim, iako za gotovo 10 centimetara duži, novi MINI je zadržao izrazito kompaktan oblik sa nadaleko prepoznatljivom siluetom. U Minhenu vrlo dobro znaju da se tajna njegovog uspeha krije u originalnom dizajnu, bogatoj ponudi personalizacije i nenadmašnom faktoru zabave u vožnji. Da li je novi model kadar da sve to sublimira na pravi način?

Kompletan članak na sajtu Topspeed.telegraf.rs

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *