Šest srpskih posada u finalima na EP u kajaku

Objavljeno: 14.7.2017.


Srpski kajakaši bili su veoma uspešni prvog dana Evropskog prvenstva u Plovdivu pošto je od sedam posada čak njih šest izborilo mesto u finalu.
Ženska posada četverca na 500 metara, Nikolina Moldovan, Milica Starović, Kristina Bedeč i Olivera Moldovan, obezbedila je direktan plasman u finale pošto je u kvalifikacijama zauzela drugo mesto.

Finale ženskog četveroseda na 500 metara vesla se u subotu od 9:59.

Muška posada K4-500 mesto u A finalu izborila je posle dve trke, pošto su Nebojša Grujić, Marko Novaković, Stefan Vekić i Vladimir Torubarov u polufinalu zauzeli treće mesto. To finale je u subotu u 10:12.

Direktno u finale plasirala se i Milica Starović u jednosedu na 500 metara. Ona je mesto u finalu izborila direktno iz kvalifikacija pošto je zauzela treće mesto. Finale K1-500 u ženskoj konkurenciji vesla se u nedelju od 9:05.

Nikolina i Olivera Moldovan bile su uspešne i u dvosedu na istoj deonici. Sestre Moldovan plasirale su se u finale pošto su u kvalifikacionu trku završile kao druge. Finale je na programu u nedelju od 9:54.

Srbija će u istoj disciplini (K2-500) u muškoj konkurenciji, takodje, imati predstavnike u finalu. Dejan Pajić i Ervin Holpert mesto u borbi za medalje izborili su kroz polufinale u kojem su zauzeli drugo mesto. Finale se vesla u nedelju od 10:23.

Marko Tomićević i Milenko Zorić plasirali se u finale dvoseda na 1.000 metara. Olimpijski vicešampioni su finale izborili direktno iz kvalifikacija u kojima su bili prvi. Finale K2-1000 je u subotu od 10:41.

Juniorske šampionke Evrope u kanuu jednokleku na 500 metara, Nikolina Mijušković i Nikolina Milić, nisu uspele da se plasiraju u finale C2-500 jer su u polufinalu zauzele osmo mesto.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *