Prodaja PSA grupacije blago porasla u prvom polugodištu 2017.

Objavljeno: 14.7.2017.


Kako prenosi Tanjug, globalna prodaja francuske automobilske kompanije Pežo Sitroen (PSA) blago je porasla u prvom polugodištu 2017, zahvaljujući obnavljanju proizvodnje u Iranu, čime su kompenzovani problemi u Kini gde je prodaja pala za gotovo 50 odsto.
Prodaja PSA u Kini je u periodu januar-jun pala za 48,6 odsto na 152.380 jedinica, dok je u Evropi, ključnom tržištu, smanjena za 1,9 odsto na 1,03 miliona vozila, uglavnom zbog lošijih performansi luksuznog Pežoovog brenda DS, prenosi agencija Frans pres.

Ukupno gledano, PSA je širom sveta prodao skoro 1,58 miliona vozila u prvom polugodištu, što je rast prodaje od 2,3 odsto.

Na Bliskom istoku i u Africi, prodaja je utrostručena zbog obnavljanja proizvodnje u Iranu, gde je francuska kompanija ušla u partnerstvo sa lokalnim proizvođačem automobila, posle ublažavanja međunarodnih sankcija toj zemlji.

U Latinskoj Americi, prodaja je u prvih šest meseci porasla za 8,5 odsto, na 96.357 automobila.

Ukoliko se planirano preuzimanje GM-ovih brendova, Opela i Vokshola, završi uspešno, PSA bi mogao povratiti poziciju drugog najvećeg proizvođača automobila u Evropi, posle nemačkog Folksvagena.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *