Novi udarac za Audi: Zaustavljena prodaja benzinaca

Objavljeno: 14.7.2017.


Benzinske verzije modela A4 i A5, kao i njihove S varijante će najmanje dva meseca biti nedostupne na tržištu.
Kako piše australijski Motoring, nemački premium proizvođač je prisiljen da zaustavi prodaju benzinskih 2.0 TFSI verzija modela A4 i A5, i to zbog činjenice da ne mogu postići deklarisanu potrošnju goriva. U Audiju kažu da implementacija mild-hybrid sistema, umesto da smanjuje, u praksi povećava potrošnju, i to za oko 0,2 l/100 km u odnosu na NEDC standard.

“Ima sistem mild-hybrida koji menja potrošnju za 0.2 do 0.3 l/100 km. Toliko je lošija potrošnja. Sistem delimičnog hibrida ne funkcioniše u testnom ciklusu. Kao korisnik ćete doživeti efekat i prednosti. Lošiji su rezultati u laboratoriji, ali bolji na putu rekao je predstavnik Audija za medije.

Nešto drugačije je u slučaju modela S4 i S5 kod kojih promene softvera 3.0 V6 turbo dolaze navodno da bi izgladile krive isporuke snage i momenta u Automatic i Comfort modovima rada, a poboljšale odziv u Dynamic modu. Nažalost, nakon tih modifikacija motor ima veću potrošnju od deklarisane.

U Audiju kažu da će celi proces odobravanja modifikacija i pripreme novih promo materijala trajati do dva meseca. Zato je prodaja spornih verzija do daljeg obustavljena u 27 evropskih zemalja.

Izvor: Index

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *