“Jokić? Ne moramo stalno da budemo prvaci vasione”

Objavljeno: 14.7.2017.


Predsenik Crvene zvezde Nebojša Čović gostovao je na televiziji Pink, gde je osim potvrde o odlasku Marka Gudurića, govorio i o finansijskim problemima u klubu.
Prvi čovek crveno-belih, nedavno je postao i predsednik ABA lige, gde smatra da će Zvezda i naredne godine imati respektabilan sastav.

Biće hrabra rekonstrukcija po svim osnovima i igračkom i u stručnom kadru. Niko nema pravo da se izdigne iznad kluba. Napravićemo tim koji se bori da osvoji Kup Srbije, Jadransku ligu i domaće prvenstvo“, rekao je Čović, a potom i dodao.

Neodgovorne izjave koje su date, usled emotivnih razloga, napravile su veliki problem, kontroliše nas finansijski fer-plej Evrolige i odmah nam se nakačila FIBA sa našim “prijateljima”. Što se tiče Gala Mekela, napravaljena je ogromna greška sportskog sektora i sportskog direktora Crvene zvezde, ali sve će biti izmireno u na vreme. Zvezda već sada ne zaslužuje da bude na toj FIBA listi, ali kao što smo rekli imamo tamo puno “prijatelja” koji bi nas satrli da nas nema”, dodao je predsednik Crvene zvezde.

Gospodin Čović nije spomenuo tačno ljude na koje je mislio kada su u pitanju te izjave, ali znamo da je trener Zvezde Dejan Radonjić posle osvajanja titule izjavio da su igrači dobili svega 3-4 plate, pa je moguće da je to upravo bio povod da dođe do istrage Evrolige i FIBA.

Pored kluba, Čović je pričao i o repreznetaciji i Nikoli Jokiću, gde je rekao da ne voli otkaze u nacionalnom timu, ali isto tako treba imati razumevanja.

Znate šta, 1995. godine kada sam izabran za predsednika KSJ, tada smo se i pored velikog rezultata koji je ostvaren u Atini, susreli sa velikim problemima, odnosno otkazima velikih igrača za OI u Atlanti 1996. godine. Tako da treba imati puno razumevanja. Ne možete ljudima stajati na njihovim putevima sreće. Razumem njihove pozicije. Imamo respektabilnu reprezentaciju i trebalo bi da ostvarimo dobar rezultat, ali da ne opterećujemo te ljude. Ne moramo svake godine da budemo prvaci vasione”, kazao je Čović.

Reprezentacija Srbije će 31. avgusta početi učešće na Evropskom prvenstvu u Turskoj, Finskoj, Izraelu i Rumuniji.

Takođe, Čović je bio upitan i za Novaka Đokovića, pošto je srpski teniser glavna tema ovih dana.

Ja sam ipak za košarku, nisam za tenis“, našalio se Čović, a potom i dodao.

Niko nije mašina, pa ni Đoković. Prema tome, treba razumeti čoveka, ogromni su napori. Mi smo takvi da brzo zaboravljamo i kada se vratite unazad, šta je sve prošao i osvojio, sasvim je normalno da dođe do zamora. On zna šta sve treba da uradi da bi se oporavio, tako da ne sumnjam u to“, dodao je predsednik Crvene zvezde.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *