Japanska šuma smrti: Mesto na kome ni kompasi ne rade

Objavljeno: 14.7.2017.


Aokigahara se prostire na 30 kvadratnih kilometara na severozapadnom delu planine Fudži u Japanu, a smatra se drugim mestom s najvećim brojem samoubistava u svetu.
Gusto drveće preprliće svoje grane i korenje na površini od 30 kvadratnih kilometara na severozapadnom delu planine Fudži u Japanu, a posebno je po tome što raste na skoreloj lavi koja se izlila ovim područjem nakon poslednje velike erupcije ovog vulkana, 864. godine.

Na zapadnom delu šume Aokigahara nalaze se i pećine ispunjene ledom, a ti delovi poprilično su popularni među turistima i školarcima koje često ovde dovode na izlete.

Ipak, ovo “More drveća”, kako ga zovu Japanci, nije toliko popularno zbog svojih prirodnih posebnosti. U Japanu je Aokigahara postala poznata i kao “Šuma samoubistava”. Naime, svake godine vlasti i dobrovoljni volonteri u šumi pronađu stotinak tela osoba koji su sami odlučili da napuste ovaj svet. Tako je ovo drugo mesto s najvećim brojem samoubistava u svetu, odmah iza mosta Golden gejt.

Još od 1950-ih japanski biznismeni znali su da “zalutaju” u šumu i nikada više ne izađu. U prošlosti je ovo mesto služilo i za praktikovanje japanskog običaja ubasutea, odnosno ostavljanja starijih i onemoćalih članova porodice da umru na zabačenim mestima.

Japanska policija čak je na drveću postavila znakove da ih kontaktiraju pre nego što se odluče na fatalni korak.

Ima i onih koji veruju da drveće sprečava sve koji uđu na područje Aokigahare da iz njega izađu. Svemu tome doprinosi i to što kompasi u ovoj šumi ne rade.

Izvor: b92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *