Hercegovina i dalje u plamenu

Objavljeno: 14.7.2017.


Brojni požari i jutros besne na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, a najkritičnije je na području Ortiješa, Sretnica i Galca kod Mostara.
Uglavnom gori trava i nisko rastinje, ali vatra zasad ne ugrožava kuće, saopšteno je iz Operativnog centra Civilne zaštite HNK.

Takođe, i na području Neuma požar gori oko sela Podkula, gde je tokom noći požar pretio kućama, te je još uvek van kontrole, no na svu sreću od jutros ne preti kućama. Slična situacija je i naplanini Čvrsnici kod Jablanice, gde požar besni već danima.

U ovim trenucima požarna linija se proširila od rejona Baćuni do Bukove, za nekih 900 do 1000 metara. Na terenu su trenutno sve raspoložive snage civilne i protivpožarne zaštite, koje će delovati u slučaju pojave zapaljivih čvorišta koji se približavaju saobraćajnici.

Oko dva sata iza ponoći prijavljen je i požar kod sela Hutovo, gori trava i nisko rastinje, ali kuće trenutno nisu ugrožene.

U protekla 24 sata, vatrogasci su imali više od 20 intervencija na požarištima u Čapljini, Čitluku, Mostaru, Jablanici, Neumu i Stocu, što govori o alarmantnosti situacije u Hercegovini.

Izvor: Blic

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *