Gligorić se vraća u fotelju

Objavljeno: 14.7.2017.


Tihomir Gligorić, bivši direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS, zamijenio je šestomjesečnu zatvorsku kaznu novčanom, te se dva mjeseca nakon što je razriješen sa pozicije v. d. načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti ponovo vratio u dobojsku Gradsku upravu.
On je kao kadar PDP-a krajem prošle godine imenovan za v.d. načelnika gradskog odjeljenja, ali zbog pravosnažne sudske presude nije mogao da konkuriše na to mjesto, te je razriješen dužnosti.

Gligorić je prvobitno pred Okružnim sudom Banjaluka 19. septembra prošle godine za nesavjestan rad u službi osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora jer je, prema navodima presude, oštetio RUGIPP za oko 264.000 KM iznajmljivanjem stanova na koje radnici te institucije nisu imali pravo.

Prema navodima te presude, Gligorić je od 1. januara 2008. do 30. aprila 2013. svjesno kršio zakone i RUGIPP-u pričinio novčanu štetu koju mora da vrati u budžet RS.

Na tu presudu su se Vrhovnom sudu RS žalili on i njegov branilac Siniša Đorđević, te je jednogodišnja kazna odlukom ove pravosudne institucije smanjena na šest mjeseci zatvora.

“Pošto je Okružni sud u Banjaluci nakon mog zahtjeva zatvorsku kaznu preinačio u novčanu, otklonjene su sve smetnje za moje imenovanje za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, a odluka Suda je sprovedena u evidenciji”, pojasnio je Gligorić.

On je dodao da nastavlja posao koji je započeo dolaskom na poziciju u Gradskoj upravi, te najavio ambiciozne projekte koje namjerava da realizuje tokom svog mandata.

“Pripremam investicionu konferenciju sa ambasadorima i privrednicima”, naveo je Gligorić.

Izvor: Nezavisne novine

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *