Geri Oldman kao Vinston Čerčil u filmu “Darkest hour”

Objavljeno: 14.7.2017.


Objavljen je prvi trejler za novi film o Vinstonu Čerčilu, britanskom ratnom premijeru, a u ulozi Čerčila pojaviće se britanski filmski i pozorišni glumac Geri Oldman (Gary Oldman).
Film “Darkest hour”, režirao je Džo Rajt (Joe Write), i on prati Čerčila odmah nakon imenovanja za premijera, u vreme kada razmišlja da li da uđe ili ne u mirovne pregovore sa Nemačkom, u kojoj uveliko buja nacizam.

Gari Oldman igra Čerčila, a Kristin Skot Tomas (Scott Thomas) igra njegovu suprugu Klementin. Ben Mendelson pojavljuje se kao kralj Džordž VI.

Film je druga velika produkcija ove godine koja se tiče života i vremena Vinstona Čerčila. Prošlog meseca je objavljen film “Čerčil”, o ratu i čuvenom Danu D, sa Brajanom Koksom u glavnoj ulozi.

VInston Čerčil je bio premijer Ujedinjenog Kraljevstva u dva mandata – od 1940. do 1945. i od 1951. do 1955. godine. Njegovo uporno odbijanje da razmišlja o kapitulaciji je poslužio kao inspiracija za britanski otpor, naročito tokom prvih dana rata. Bio je posebno poznat po svojim govorima i radio emisijama, koje su inspirisale britanski narod na otpor.

Film “Darkest hour” biće objavljen u američkim bioskopima 22. novembra a u britanskim bioskopima 12. januara 2018. godine.

Izvor: N1

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *