Zvezda sa dva otplatila 6,5 miliona evra duga

Objavljeno: 13.7.2017.


Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić saopštio je da je klub zvanično umanjio svog dug za 5,5 miliona evra.
Terzić je na nedavnoj Skupštini kluba najavio da će Marfin banka oprostiti klubu toliki iznos, nakon što uplati miliona evra.

Nekoliko sati pred gostovanje Irtišu u Kazahstanu u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope Terzić je potvrdio da je ovo rešeno i zvanično sa bankom.

“Zadovoljstvo nam je da možemo obavestiti zvezdašku javnost da smo ispunili ono što smo na skupštini našeg kluba obećali. Danas smo kiparskoj Marfin banci platili milion evra i time ispunili uslov da nam banka otpiše preostali dug od 5,5 miliona evra što su oni danas i uradili. Takođe, ove nedelje smo platili Poreskoj upravi Republike Srbije više od milion evra u skladu sa propisima zaostalih obaveza i time pokazali da smo odgovoran klub koji u potpunosti funkcioniše u skladu sa zakonima Republike Srbije. Napominjem, da smo pomenuti iznos od dva miliona evra prihodovali iz inostranstva kao tržišno orijentisana kompanija i tako odgovorno ćemo i nastaviti, putem potpune finansijske stabilizacije kluba”, saopštio je Terzić u Pavlodaru.

Duel Zvezde i Irtiša na programu je od 16 časova po našem vremenu.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *