Zaharova: NATO falsifikuje istoriju

Objavljeno: 13.7.2017.


Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova pozvala je na sprečavanje pokušaja NATO da falsifikuje istoriju.
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova pozvala je na sprečavanje pokušaja NATO da falsifikuje istoriju.

Ona je to kazala povodom snimka koji je NATO objavio u sredu o takozvanoj “Šumskoj braći” – gerilcima u Estoniji, Letoniji i Litvaniji koji su se borili protiv sovjetske vlasti između 1940 i 1950 godine i nazvao ih borcima protiv sovjetskih osvajača, prenosi Tas s.

“Nemojte biti ravnodušni, to je falsifikovanje istorije koju namerno propagira NATO radi revizije rezultata Nirnberških suđenja. I to mora da se spreči. Ako oni danas kažu da je Bandera heroj, a ‘šumska braća’ partizani koji su spasavali baltičke republike, šta će biti sutra”, napisala je Zaharova na svom Fejsbuku.

Ona je kazala da su među “šumskom braćom” bili vojnici, kao i da je hiljade civila ubijeno u sabotažama koje su oni organizovali.

Prema Zaharovoj, tu organizaciju podržavale su zapadne bezbednosne službe do sredine 50-ih godina i NATO je svestan toga.

“Postoje deklasifikovane, iako malo izmenjene CIA datoteke o tome”, navela je Zaharova.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *