Za ubistvo 18 mjeseci pritvora

Objavljeno: 13.7.2017.


Istražni sudija je za trojicu Srba koji su osumnjičeni za učešće u ubistvu američkog državljanina Bakari Hendersona na grčkom ostrvu Zakintos, odredio pritvor od 18 meseci. Očekuje se da će ista mera biti doneta i za ostalu četvoricu.
Neizvesno je kada će početi samo suđenje jer je prethodno potrebno sprovođenje detaljne istrage i, naravno, prikupljanje dokaza.

Njih će biti jer se gotovo svakodnevno pojavljuju novi zapisi sa video kamera koji sa dosta preciznosti ukazuju na to kako se sve odigravalo.

Snimak iz bara i onog što se kasnije desilo na ulici, dramatični momenti obaranja i, zatim, šutiranja Amerikanca obišli su svet, oni su na Jutjubu. Gotovo da nema TV stanice koja ih nije objavila.

Rano jutros počelo je saslušanje još četvorice osumnjičenih za ubistvo Amerikanca Bakari Hendersona, i pretpostavlja se da će do podneva biti završeno, preneo je grčki portal Imerazante.

U toku jučerašnjeg dana ispitano je pet osumnjičenih koji su odbacili krivicu, a kako portal navodi danas će biti odlučeno u koji zatvor će biti prebačeni.

Grčki mediji preneli su ranije da se ne zna kada bi suđenje moglo da počne, jer se tek očekuje sprovođenje detaljne istrage i prikupljanje dokaza, podizanje i potvrđivanje optužnice i tek onda zakazivanje suđenja.

Prema tvrdnji reportera „To proto thema”, sve je bilo gotovo za 21 sekundu. Posle toga, očigledno, 22-godišnjaku koji je posle zadobijenih udaraca nogama ležao na trotoaru, više nije bilo pomoći.

Hitna pomoć koja je stigla za šest minuta nije mogla da ga spase.

Zvanični izveštaj je da je umro od mnoštva udaraca koje je zadobio u glavu i lice i zbog kojih je momentalno došlo do krvarenja u mozgu. Na snimku se vidi da je na njega nasrnula grupa od desetak mladića.

Koji je neposredni povod, razbijena flaša, pogrešno piće, selfiji sa devojkom, malo su važni, komentarišu grčki mediji koji podsećaju da je previše jevtinog alkohola koji se toči u letovalištima sve češće uzrok incidentima i potencijalna opasnost za nove tragične događaje.

U svakom slučaju srpske državljane čeka višemesečni pritvor sve dok se ne završi istraga i ne prikupe relevantni dokazi. Onda sledi podizanje i potvrđivanje optužnice i tek tada zakazivanje suđenja.

Izvor: Kurir

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *