Vučić u Grčkoj: Usaglašena deklaracija i potpisano šest sporazuma

Objavljeno: 13.7.2017.


Predsednik Aleksandar Vučić prisustvovao prvoj sednici Visokog saveta za saradnju između Srbije i Grčke u Solunu u kojoj predsedava predsednik Vlade Grčke Aleksis Cipras.
Ovo je najznačajniji događaj u srpsko-grčkim odnosima u poslednjih 65 godina.

Ovaj oblik saradnje dogovoren je prilikom posete premijera Ciprasa Beogradu, kako bi se tradicionalno prijateljstvo i ekonomski interesi povezali u čvršću formu saradnje.

VUČIĆ I CIPRAS USAGLASILI ZAJEDNIČKU DEKLARACIJU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Grčke Aleksis Cipras sastali su se u četiri oka na sastanku koji je trajao duže od planiranih sat vremena, tokom kojeg su usaglasili tekst zajedničke Deklaracije.

Deklaraciju treba da usvoji Visoki savet za sarađnju Srbije i Grčke.

Zvaničnici Srbije i Grčke su razgovarali o pospešivanju već dobre saradnje dve zemlje, kao i o situaciji u regionu.

POTPISANO ŠEST SPORAZUMA IZMEĐU GRČKE I SRBIJE

Između Srbije i Grčke potpisano je šest međudržavnih sporazuma, a tom činu prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Grčke Aleksis Cipras.

Ministri spoljnih poslova dve zemlje, Ivica Dačić i Nikos Kocijas potpisali su Memorandum o razumevanju u oblasti kulture između Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Ministarstva kulture i sporta Grčke za period od 2017. do 2021. godine, Memorandum o razumevanju između Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Ministarstva spoljnih poslova Grčke o saradnji u oblasti diplomatske obuke.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *