Vespa otkrila Sei Giorni specijalno izdanje

Objavljeno: 13.7.2017.


Vespa je dobila novu specijalnu verziju, nazvanu Sei Giorni, ili u prevodu “šest dana”, a posvećena je Vespi Sport koja je 1951. na trci “Šest dana Varezea” osvojila čak 9 zlatnih medalja.
Zasnovana na aktuelnoj generaciji Vespe GTS, stil nove specijalne verzije je direktna referenca na klasični stil italijanskog proizvođača.

Instrument tabla je takođe inspirisana originalnim modelom od pre šest i po decenija, sa elegantnim izgledom i analognim brzinomerom na beloj pozadini. Međutim, tu ipak ima savremene tehnologije koja vozaču pruža pregršt potrebnih informacija.

Izgled modela naglašavaju kožno sedište i Vespa Racing Team grafika iz pedesetih, kao i zatamnjene felne, paneli izduvnog sistema, ali i drugi sitniji detalji.

Kako se radi o ograničenoj seriji, tu je specijalna pločica sa serijskim brojem, a izdvojićemo USB port,ABS i LED svetla. Naravno, kao i svi GTS modeli, Sei Giorni možete sređivati preko dugačke liste dodataka, koja uključuje vetrobransko staklo, kofer zapremine 42 litra, zaštitu od krađe, kao i Tom Tom Vio GPS jedinicu.

Skuter pokreće vodom hlađeni agregat zapremine 300 kubika, koji ispunjava Euro4 standarde, a donosi 21 KS i 22 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Tu su i električni starter, CVT, kao i rezervoar zapremine 8,5 litara.

Vespa nije otkrila cenu i broj primeraka koji će biti proizvedeni.

Izvor: MotoBerza

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *