Tom Hanks od građana iz Poljske dobio restaurirani automobil Fiat 126p

Objavljeno: 13.7.2017.


Slavni glumac postao je vlasnik unikatnog FIAT-a 126p iz 1974. godine iza čije kupovine stoje stanovnici poljskog grada Bielsko-Biala, a restauraciju i modifikaciju besplatno su uradili u poznatoj tuning kompaniji Carlex Design.
Na svom zanimljivom i zabavnom Twitter profilu slavni je američki glumac nedavno objavio fotografiju pored starog FIAT-a 126p uz koju je napisao “Dobio sam novi auto!”

Godinu poslije Tom Hanks je zaista dobio novi auto koji su mu kupili stanovnici poljskog grada Bielsko-Biala.

Iza projekta koji je organizovan zbog prikupljanja novca za pedijatrijsku bolnicu u Bielsko-Biali stoji Poljakinja Monika Jaskólska koja je zaključila da Tom Hanks treba imati FIAT 126p koji se od 1973. do 2000. godine proizvodio u pogonima italijanske kompanije u Bielsko-Biali i dugo je bio jedan od najpopularnijih automobila u Poljskoj.

Nakon kupovine automobila, njegovu restauraciju i modifikaciju uradili su besplatno u tuning kompaniji Carlex Design, a rezultat svega je unikatan primjerak automobilčića čija je kožom obložena unutrašnjost ukrašena nekolicinom veoma zanimljivih detalja.

“Dva su razloga za zadovoljstvo što smo učestvovali u ovakvom projektu: humanitarni karakter i činjenica da je FIAT 126p bio simbol našeg grada i naše mladosti”, rekao je Damian Skotnicki, vlasnik kompanije Carlex Design.

Sva sredstva koja su prikupljena na veseloj manifestaciji na kojoj je Jaskólska skinula veo sa Hanksovog novog automobila završila su na računu pedijatrijske bolnice, a “Maluch” (kako su u Poljskoj od milja zvali 126p) uskoro ide u Los Angeles.

Izvor: Klix

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *