Šarliz Teron o Holivudu: Stidim se što sam deo te industrije

Objavljeno: 13.7.2017.


Holivudska glumica Šarliz Teron (Charlize Theron) nazvala je Holivud industrijom “kao iz pećinskog doba” jer retko omogućava ženama da režiraju visokobudžetne filmove.
Holivudska glumica Šarliz Teron (Charlize Theron) nazvala je Holivud industrijom “kao iz pećinskog doba” jer retko omogućava ženama da režiraju visokobudžetne filmove.”Stidim se što sam deo industrije koja nikad nije dozvolila ženama da rade sa višim budžetom nego što je bio budžet za ‘Wonder Woman'”, rekla je glumica za “Variety”, a prenosi BBC.

Film “Wonder Woman”, koju je režirala Pati Dženkins (Patty Jenkins), imao je budžet od 149 miliona dolara a film je ostvario zaradu od 746 miliona dolara. Taj film postao je najuspešniji film koji je režirala žena, nakon što je prošlog meseca premašio prihode filma “Mamma mia” iz 2008. godine.

Teron, 41-godišnja oskarovka poreklom iz Južne Afrike, ukazala je i na nedostatak akcionih filmova sa ženama kao glavnim likovima.

Njeni komentari dolaze pred izlazak njenog novog filma “Atomska plavuša”, u kojem glumi britanskog agenta MI6 iz 1980-tih godina u Berlinu.

Glumica, koja je osvojila Oskara u filmu rediteljke Peti Dženkins “Monstrum”, odigrala je još jednu akcionu ulogu u filmu “Pobesneli Maks: Autoput besa” (Mad Max: Fury Road).

Govoreći za Varajeti, Teron je rekla i da žali što retki uspesi žena u žanrovima u kojima dominiraju muškarci, nisu iskorišćeni.

“Imali smo takve trenutke, gde žene stvarno pokažu šta umeju i postignu neverovatan uspeh, jer sruše neka uvrežena mišljenja”, rekla je i dodala: “Ali onda se ta pojava ne održi. Ili se pojavi neki film koji ne postigne dovoljan uspeh i odjednom, niko više ne želi da napravi film sa glavnom ženskom ulogom”.

Teron je pretrpela razne povrede dok je snimala “Atomsku plavušu”, među kojima i povredu kolena i dva napukla zuba.

“Bilo je teško”, rekla je o filmu, koji će se u bioskopima u Velikoj Britaniji naći 9. avgusta. “Želite da u scenam borbe date sve od sebe, a to ume da bude jako teško”, rekla je.

Izvor: Hina

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *