Ruski Kortež konkuriše Mercedesu i Bentliju

Objavljeno: 13.7.2017.


Automobili iz projekta Kortež, limuzina, sedan, terenac, miniven, po ceni i karakteristikama konkurisaće brendovima kao što su Mercedes S-Klase, Bentley i Rolls-Royce. Ovo je na marginama izložbe „Innoprom 2017“ rekao načelik odeljenja za perspektivne tehnologije i razvoj NAMI Kiril Kazmirčuk.
Mi se možemo porediti sa markama automobila kao što su Mercedes S-Klase, Bentley, Rolls-Royce. Automobili iz projekta Kortež i po opremi i po kvalitetu predstavljaće pandan tim markama, u celini naš projekat je komercijalan. Razume se da je njihova  cena na nivou Mercedes S-Klasse. To nije ni Lada ni Renault, izjavio je on.

Kazmirčuk je naglasio da se modeli automobila Mercedes S-Klase kreću od 6 do 13 miliona rubalja. Da li je to automobil za široke mase? Da, jeste. Međutim, da li svako može da ga kupi? Naravno da ne, rekao je on.

Sagovornik agencije precizirao je da je NAMI u okviru projekta stvorio svoj automatski menjač sa devet brzina, kao i tri vrste motora V4, V8 i V12 od 250, 650 i 850 konjskih snaga. Između ostalog limuzina za predsednika dobiće motor snage 850 konjskih snaga, precizirao je Kazmirčuk.

Projektom Kortež koji je inicirala ruska vlada predviđeno je stvaranje automobila svih vrsta karoserije za najviše zvaničnike i državne činovnike. Po rečima Kazmirčuka pošto automobili budu predstavljeni projekat će biti komercijalizovan i vozila biti dostupna za sve zainteresovane.

Moguće je da će u budućnosti NAMI stvoriti pojednostavljenu verziju menjača za motor V4, a klijentima će biti dostupan izbor, kako menjača tako i motora, zajedno sa enterijerom i eksterijerom. Po rečima Kazmirčuka domaći proizvođači već su zainteresovani za motor V4 i mogli bi da počnu da ih ugrađuju u svoje automobile, prenose ruski mediji.

Izvor: Ruska Reč

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *