Ove žene drmaju ruskom politikom

Objavljeno: 13.7.2017.


Magazin „Forbs“ je sastavio rejting najbogatijih ruskih političarki.
Na čelu najbogatijih ruskih političarki po verziji magazina „Forbs“ nalazi se poslanica Državne dume i članica Komiteta za zdravlje Tatjana Solomatina, koja je 2016. godine zaradila 8.161.145 evra.

Na drugom mestu se našla predstavnica Republike Tive u Savetu Federacije Ljudmila Narusova sa
dohotkom od 28 miliona rubalja. Treće mesto ja zauzela zamenica predsednika Državne dume Olga Epifanova, koja je prijavila 3.557.794 evra.

Ukupni prihod ove tri dame iznosio je skoro 3.194.754 evra. Navedeno je da su se prilikom sastavljanja spiska uzimale u obzir izjave poslanika Državne Dume, članova Saveta Federacije i Vlade, kao i činovnica administracije predsednika.

„Na našem rejtingu činovnica najviše je poslanica Državne dume — one su zauzele sedam od deset mesta“, navodi verzija magazina na ruskom jeziku.

Među prvih 10 našle su se i članice Međunarodnog komiteta Državne dume: Elena Panina, članica Komiteta Dume za energetiku Natalija Nazarova, potpredsednica Vlade Olga Golodec, zamenica predsednika Komiteta Državne dume za odbranu Svetlana Savicka, zamenica predsednika Komiteta Državne dume za federativno uređenje i pitanja lokalne samouprave Valentina Tereškova i članica Komiteta Državne dume za pitanje porodice, žena i dece Valentina Rudčenko.

(Sputnjik)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *