Milionita Dacia napravljena u Maroku

Objavljeno: 13.7.2017.


U Dačijinoj fabrici u gradu Tanžir u Maroku napravljen je milioniti automobil ove marke. Ovaj moderni proizvodni pogon smatra se za “najzeleniju” fabriku automobila u svetu.
Azurno plavi monovolumen Lodgy je milionito Dačijino vozilo, napravljeno pet godina od otvaranja fabrike 2012. godine. Od tada je u Tanžiru napravljeno 474840 Sandera, 320078 Dokkera i 193181 Lodgy za 37 tržišta širom sveta.

Proizvodni uspeh u kompoleksu površine 300 hektara još je veći ako se uzme u obzir da je rad u njemu potpuno u skladu sa politikom očuvanja životne sredine, što može biti primer za ostale proizvođače.

Fabrika u Tanžiru ima nultu emisiju CO2, a 90% njenih zahteva ispunajva se korištenjem obnovljive energije. To je postignuto najviše zahvaljujući upotrebi biomase za zagrevanje i programa za minimiziranje potrošnje energije bez kompromitovanje performansi. Time se štedi 100000 tona CO2 godišnje.

Sva industrijska voda iz ove fabrike se reciklira, a potrošnja se striktno kontroliše. U poređenju sa standardnom fabrikom automobila, ova koristi 70% manje vode.

Tanžir je najveća fabrika automobila južno od Mediterana, sa godišnjim kapacitetom od 340000 automobila u dve linije. Druga Dačijina fabrika u Maroku nalazi se u Kazablanci, a u ova dva pogona proizvodi se više od polovine svih Dačija.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *