Mandić: Mađari možda i najveći konkurenti

Objavljeno: 13.7.2017.


Povrtanik u srpsku selekciju Dušan Mandić, koji zbog povrede nije bio u timu na završnom turniru Svetske lige, kaže da je potpuno spreman za Svetsko prvenstvo.
Mađari će nam biti možda i najveć konkurenti, činjenica je da su podmladili ekipu, ali imaju ogroman motiv, igraju pred svojom publikom, a novi selektor je uvek tu da promeni atmosferu. Takođe, Italijani igraju sve bolje, pa osim njih očekujem da u najužem krugu favorita budu i Hrvati. Posebno će biti zanimljivo videti nove sastave Crne Gore i Španije“, izjavio je Mandić.

U ekipi su i dvojica debitanata na prvenstvima sveta Nemanja Ubović i Viktor Rašović, koji su u timu nasledili Slobodana Nikića i Živka Gocića.

Konačno sam i to dočekao. Zaista sam presrećan, jer ću biti u prilici da zaigram na Svetskom prvenstvu. Očekujem da ćemo se pokazati u najboljem svetlu, a lično se nadam da ću opravdati poziv i poverenje selektora Dejana Savića“, izjavio je Ubović.

Rašović je takođe izrazio zadovoljstvo što je u timu.

Četiri godine sam bio na širem spisku, učio sam od najboljih i zato sada ne sumnjam u sebe. Svestan sam težine takmičenja, ali znam da sa time mogu da se izborim i potrudiću se da odigram najbolje u životu. Podrška ekipe je sjajna i mnogo mi znači“, rekao je Rašović.

Srbija će u Budimpešti igrati u C grupi sa Španijom, Grčkom i Južnom Afrikom.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *