Kate Middleton sa bisernom krunom princeze Diane zasjenila sve u Buckinghamskoj palati

Objavljeno: 13.7.2017.


Vojvotkinja od Cambridgea Kate Middleton zasjenila je sinoć sve na svečanoj ceremoniji dočeka španskog kraljevskog para, Felipea i Letizie, u Buckinghamskoj palati. Atraktivna brineta nosila je rozu haljinu i omiljenu bisernu krunu čuvene velške princeze Diane.
Ako na svijetu postoji ijedna žena koja ne mora kukati prije svakog izlaska kako nema šta obući, onda je to Middleton. Naime, na svakom događaju vojvotkinja blista u odjevnim kombinacijama koje su često kreirane samo za nju.

Uz sinoćnju čipkanu haljinu u svijetlo-rozoj boji, Middleton je nosila i omiljenu bisernu krunu princeze Diane, majke njenog supruga princa Williama. Prije nego je došla u ruke Middleton nakon smrti princeze Diane, kruna Lover’s Knot je čuvana u sefu u Buckinghamskoj palati.

Diana je govorila kako je uvijek glava boljela od težine ove biserne krune koja je napravljena 1914. godine za kraljicu Mary prema njenom ličnom dizajnu, od dijamanata i bisera iz kraljevskog posjedstva.

Krunu su poslije Mary nosile i kraljica Elizabeta te princeza Diana.

Na sinoćnjoj ceremoniji Middleton je pored kraljevske krune nosila i Elizabetinu ogrlicu sa rubinima te Dianine biserne naušnice.

Inače, Middleton je sinoć po šesti put nosila krunu Lover’s Knot. Prvi put je imala na glavi 2011. godine na njenom i Williamovom vjenčanju.

Izvor: Klix

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *