Jokić i Đorđevićeva ušli na svjetsku rang listu

Objavljeno: 13.7.2017.


Pobedama na nedavnom juniorskom Srbija openu Jefimija Đorđević i Marko Jokić obezbedili su plasman na svetskoj amaterskoj rang listi (WAGR).
Jokić je postao novi internacionalni juniorski prvak Srbije u golfu u kategoriji do 21 godine, dok je Đorđevićeva odbranila titulu najbolje u konkurenciji igračica do 16 godina.

Da bi se igrač našao na svetskoj rang listi, potrebno je da ostvari pobedu na jednom od turnira koji se nalaze u kalendaru WAGR, a potom mu se boduju svi nastupi na zvaničnim takmičenjima.

U Srbiji, u kalendaru svetske rang liste nalaze se Otvoreno prvenstvo Srbije u obe konkurencije, juniorsko Otvoreno prvenstvo Srbije za dečake i devojčice i pet kola amaterske lige Srbije u muškoj konkurenciji.

“Smatram da je za Jefimiju i Marka plasman na WAGR došao u pravom trenutku. Veoma su dobro trenirali i na kraju se sve poklopilo da odlično odigraju juniorsko prenstvo Srbije i budu nagrađeni za svoj trud i rad. Ovo će za njih biti veliki postrek, ali ujedno i velika motivacija za ostale juniorske igrače koji su videli da se uz predan rad može do svetske amaterske golf scene – istakao je Vladimir Simeunović”, trener nacionalne golf reprezentacije Srbije.

Srbija u ovom trenutku na svetskoj amaterskoj golf rang listi ima petoro igrača. Pored Marka Jokića i Jefimije Đorđević, tu se nalaze i Mihailo Dimitrijević na 892. mestu, Branimir Gudelj koji je 315. amater na svetu i Čedomir Ilić.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *