Godišnje 650 Belgijanaca plati kaznu zbog spore vožnje

Objavljeno: 13.7.2017.


Dok u većini zemalja policija ne stiže da ujuri i kazni sve koji voze daleko iznad dozvoljene brzine, Belgijanci često plaćaju kazne – za sporu vožnju. Godišnje njih 650 stanje novčanik jer i na autoputevima i lokalnim putevima voze presporo. Ministar unutrašnjih poslova Jen Jambon je u parlamentu izneo podatak da se 150 novačnih kazni […]
Dok u većini zemalja policija ne stiže da ujuri i kazni sve koji voze daleko iznad dozvoljene brzine, Belgijanci često plaćaju kazne – za sporu vožnju.

Godišnje njih 650 stanje novčanik jer i na autoputevima i lokalnim putevima voze presporo.

Ministar unutrašnjih poslova Jen Jambon je u parlamentu izneo podatak da se 150 novačnih kazni odnosilo na vozače koji su na atoputevima vozili ispod ili oko 70 kilometara na sat, a ostalih 500 su “ulovljeni” na drugim putevima pri brzinama nižim od propisanih.

Nije, naravno, nepoznato da spora vožnja takođe ugrožava druge učesnike u saobraćaju, ali belgijski primer prevazilazi svaku ideju o poštovanju ograničenja brzine.

Saobraćajno pravilo u Belgiji kaže da “nijedan vozač nenormalno malom brzinom ne sme da blokira normalno kretanje drugih vozila bez valjanog razloga”.

Dakle, eto slučaja obrnutog od ubičajenih – kazne ne plaćaju samo “trkači” na putevima, već i “puževi”.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *