Epska borba na Pereguu, Frum izgubio žutu majicu

Objavljeno: 13.7.2017.


Roman Barde pobednik je 12. etape od Poa do Peragua, na kojoj je viđena velika borba momaka koji konkurišu za pobedu u generalnom plasmanu.
Francuzu je pripala borba na poslednjem usponu na Peragu, dok je Kris Frum izgubio žutu majicu, koja je sada na leđima Fabija Arua.

U poslednjih 50 kilometara biciklisti su prošli preko tri uspona, prvo Port de Balea, potom je usledio uspon na Peresur, da bi završnica etape bila na Peraguu.

Poslednjih hiljadu metara bilo je veoma zahtevno, nagib terena je bio oko 15 procenata, što je bilo previše za Krisa Fruma. Prvi napad inicirao je Džordž Benet, ali je to Landa lako upasivio.

Potom je usledio odličan skok Fabija Arua, nakon čega je usledio pravi “raspad”. Među prvima je otpao nosilac žute majice, dok su Barde, Uran i Landa pratili točak Italijana.

Na kraju, 26-godišnji Francuz je trijumfovao dve sekunde ispred Urana i Arua. Landa je stigao sa pet sekundi zaostatka, Mentjes sa sedam, Dan Martin sa 13, dok je Frum došao na cilj sa 23 sekunde zaostatka.

Alberto Kontador i Nairo Kintana nisu mogli da prate tempo vodećih, pa su na kraju imali više od dva minuta zaostatka.

U petak je na programu još jedna brdska etapa Sen Žirona do Foa u dužini od 101 kilometra.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *