Dačić: Neću da širim – kako Skoplje s nama, tako mi s njim

Objavljeno: 13.7.2017.


Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će se zvanični Beograd ponašati na isti način kako se Skoplje bude ponašalo prema Srbiji.
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će se zvanični Beograd ponašati na isti način kako se Skoplje bude ponašalo prema Srbiji.

On je to izjavio povodom reakcija Makedonije posle njegove ocene o priznavanju imena te države, pišu “Večernje Novosti”.

“Više puta sam makedonskim zvaničnicima poručio: kako se vaša država u međunarodnoj poltičkoj areni i organizacijama bude ponašala prema Srbiji, tako ćemo se i mi ponašati prema vama”, rekao je Dačić za taj beogradski list.

Srpski šef diplomatije je napomenuo i da “dalje uopšte ne bi širio priču na tu temu”.

Ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Dimitrov izjavio je juče da žali zbog izjave Dačića, date u Atini da je Srbija pogrešila što je priznala Makedoniju pod ustavnim imenom.

“Bili smo zajedno u jednoj federalnoj državi, kao Republika Makedonija i Republika Srbija delimo mnogo stvari. Ubeđen sam da dva prijateljska naroda preferiraju da imaju odnose bazirane na uzajamnom poštovanju, razumevanju i evropskom duhu”, napisao je Dimitrov na svojoj Fejsbuk stranici.

Makedonija je bila među 92 zemlje koje su na Generralnoj skupštini Unesko glasale za prijem Kosova u tu organizaciju.

Izvor: Beta

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *