Važno je roditi se siromašan i srećan: Ovo je Putinov prvi automobil

Objavljeno: 12.7.2017.


Ruski predsednik Vladimir Putin veliki je ljubitelj automobila. Kad god je u mogućnosti seda za upravljač nekog od svojih ljubimaca na četiri točka, bilo da je reč o nekoj limuzini Volga ili legendarnom terencu Lada Niva.
Pre nekoliko godina vozio je čak i Renaultov bolid Formule 1. Putin nije za upravljačem samo u slobodno vreme nego je jednom prilikom lično vozio bivšeg japanskog premijera Yoshira Morija automobilom u sklopu predsedničke povorke.

U intervjuu za rusku Gazetu Putin je izjavio da je – pored domaćih automobila Lada i Volga – svojevremeno bio veliki poklonik Nissana i motocikala Kawasaki.

Malo je poznato da je ruski predsednik došao do prvog automobila… uz pomoć sreće! Naime, njegova majka dobila je na lutriji 1972. godine – automobil ZAZ-968, čuveni Zaporožac.

“Živeli smo skromno, ali su moji roditelji odlučili da ne prodaju Zaporožac. Dali su ga meni na korišćenje. Stalno sam bio u malom automobilu i čuvao ga kao oči u glavi. Jer, kako bih ga popravio ili zakrpio da mu se nešto dogodi”, napisao je u svojoj autobiografiji Putin.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *