Uhapšeno dvoje zbog krađe 100 kilograma teškog zlatnika

Objavljeno: 12.7.2017.


Specijalne jedinice nemačke policije izvršile su raciju u nekoliko stanova u Berlinu i uhapsile dvoje osumnjičenih u vezi smele krađe 100 kilograma teškog zlatnika iz jednog od najpoznatijih muzeja u gradu ranije ove godine. “Pretpostavljamo da dva osumnjičena odgovaraju osobama viđenim na video snimcima nadzornih kamera”, snimljenih tokom krađe, rekao je portparol policije za AP. […]
Specijalne jedinice nemačke policije izvršile su raciju u nekoliko stanova u Berlinu i uhapsile dvoje osumnjičenih u vezi smele krađe 100 kilograma teškog zlatnika iz jednog od najpoznatijih muzeja u gradu ranije ove godine.

“Pretpostavljamo da dva osumnjičena odgovaraju osobama viđenim na video snimcima nadzornih kamera”, snimljenih tokom krađe, rekao je portparol policije za AP.

On je rekao da se pretresi stanova nastavljaju ali da za sada zlatnik nije nađen.

Zlatnik, kanadski “veliki javorov list” vredan nekoliko miliona evra, ukraden je iz muzeja Bode u martu.

Najmanje dva lopova provalila su noću u muzej, popeli su se merdevina do prozora sa uzvišene železničke pruge. Oni su uzeli zlatnik, stavili ga na kolica i tako izneli iz zgrade, i duž pruge preko reke Špreje, spustili se u park i pobegli kolima koja su ih čekala.

Policija je navela da zlatnik debljine tri centimetra, prečnika 53 centimetra ima naznačenu vrednost milion kanadskih dolara (750.000 američkih dolara). Međutim, samo po težini vredeo bi gotovo 4,5 miliona dolara po tržišnoj ceni zlata.

Izvor: beta

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *