U toku telefonska sjednica Savjeta ministara, a vjerovatno i Predsjedništva BiH

Objavljeno: 12.7.2017.


Evropska komisija je zadužila šefa delegacije u BiH Larisa Vigemarka da prenese stav vladi Republike Srpske i Savjetu ministara BiH
Evropska komisija je zadužila šefa delegacije u BiH Larisa Vigemarka da prenese stav vladi Republike Srpske i Savjetu ministara BiH da nema pregovora o vladinim zaključcima nego da se razgovara o pristupanju BiH transportnoj zajednici, saznaje BN televizija.

Isti izvor tvrdi da su vlasti u Banjaluci dobili oštre kritike i da je u toku telefonska sjednica Savjeta ministara koji treba da se izjasne o pristupanju transportnoj zajednici.

Kako BN televizija saznaje, ukoliko Savjet ministara BiH donese odluku o pristupanju BiH transportnoj zajednici tokom večeri će biti upoznato i Predsjedništvo BiH.

Pristupanjem BiH transportnoj zajednici zemalja zapadnog balkana, čije sjedište je u Beogradu, otvara se mogućnost za nove investicije, kao i određena donatorska sredstva za izgradnju koridora “PetC” u iznosu od 90 miliona evra.

BiH je jedina zemlja koja na samitu lidera zapadnog Balkana nije pristupila transportnoj zajednici zbog uslovljavanja vlade Republike Srpske.

BN TV

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *