Teodosić: Znate da nisam zabrinut, Klipersi kao Srbija

Objavljeno: 12.7.2017.


Nakon napuštanja CSKA iz Moskve i potpisivanja dvogodišnjeg ugovora sa Los Anđeles Klipersima, Miloš Teodosić je svoje impresije o novom timu, zahvalnost i očekivanja izneo u svom blogu za Eurohups.
“Zdravo svima,

Već sam pisao blog na ovom mestu, kada sam rekao da ću dati sve od sebe da pomognem CSKA, ali i da mi je sledeći cilj potpisivanje ugovora u NBA ligi.

Doneo sam odluku jer sam znao da je ovo pravi tajming, osećam da sam spreman u kompetitivnom, mentalnom i fizičkom smislu. Klipersi su moj novi tim i veoma sam srećan zbog toga!

Uradiću sve da zadovoljim ljude koji su me izabrali i koji u mene imaju poverenje. Govorio sam ranije da je za mene glavni kriterijum pri izboru kluba uloga koju ću u toj ekipi dobiti.

Osećam da ljudi u timu imaju poseban plan za mene, znaju moje prednosti i mane i znaju kako da dovedu do toga da dam 100% sebe.

Od prvog momenta pregovora znao sam da će Klipersi biti moja nova porodica. Učinili su da se osećam konforno, ubedili su me da polažu nade u mene i što je najvažnije pružiće mi minute, šansu, ulogu koja mi je potrebna da pokažem šta mogu u NBA ligi.

Želim da se zahvalim treneru Doku Riversu, generalnom menadžeru Dejvu Volu i izvršnom direktoru Lorensu Frenku. Svi koji me znaju, znaju da nisam zabrinut, da ne osećam pritisak i da je sve što je potrebno zapravo da budem svoj – da se fokusiram na košarku, na rad, da razumem tačno šta od mene stručni štab očekuje i da to pružim na parketu.

Mnogo je utakmica u regularnom delu sezone, ali je i prošlogodišnja sezona u Evroligi, u kombinaciji sa VTB ligom bila perfektna priprema za mene, da spreman napravim korak ka NBA ligi.

Moj fokus i moj mentalitet se ne menjaju – želim da pobeđujem, da igram za titule, da učinim saigrače boljim, da ponudim publici spektakl. Imamo sjajan materijal i ponosan sam što ću imati saigrače kao što su Blejk Grifin i DeAndre Džordan.

Osećam se veoma dobro zbog svoje odluke, pregovori nisu trajali predugo i postigli smo brz dogovor. Crvena i plava boja, boje Klipersa su iste kao boje moje nacionalne selekcije, što čini da se osećam kao kod kuće.

Izvor: You Tube

Želim da se zahvalim iz dubine srca svim timovima i svim igračima sa kojima sam igrao u profesionalnoj karijeri. Svi oni su me učinili boljim,a najveću zahvalnost dugujem CSKA iz Moskve, klubu u kom sam igrao 6 godina. Osvajali smo titule, imali divne i teške momente.

Jedino što mi preostaje pre avanture zvane – Los Anđeles Klipersi – jeste da mislim o reprezentaciji. Ostvarili smo sjajne rezultate u poslednjih osam godina i pobeđivali sve selekcije, osim SAD na Svetskom prvenstvu i na Olimpijskim igrama. Ipak, ova reprezentacija ima jedan neostavaren cilj – zlatnu medalju!”, poručio je Teodosić.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *