“Skudeto za Napoli nije san ili tabu, već cilj”

Objavljeno: 12.7.2017.


Srpski štoper Nikola Maksimović kaže da je spreman da u drugoj sezoni preuzme odgovornost u Napoliju i da veliki doprinos za Skudeto na koji čekaju 27 godina.
Reč Skudeto nije tabu tema, niti san, već cilj prema kojem svi težimo iz Napulja, s obzirom na naš kvalitet. Imamo mlad i tim prepun potencijala, moramo da napredujemo sve više. Prethodno želimo da prodjemo u grupnu fazu Lige šampiona, a onda napadamo Skudeto“, rekao je Maksimović za radio Kis Kis.

Visoki defanzivac dodaje da je prošle sezone imao puno problema sa povredama i adaptacijom u sistemu trenera Mauricija Sarija, pošto je stigao iz Torina kao veliko pojačanje za 29 miliona evra.

Osećam se spremnim pred početak druge sezone u Napoliju. Upoznao sam se sa Sarijevim sistemom, nije mi bilo lako da se vratim u formaciju sa četiri u poslednjoj liniji, jer sam ranije igrao sa tri. Sada sam potpuno spreman da odgovorim svim zahtevima“.

Maksimović kao glavni adut Napolija naglašava odličan napad u kojem su Dris Mertens, Arkadijuš Milik, Leonardo Pavoleti i Hose Kaljehon.

U napadu smo veoma dobro popunjeni. Mertens je imao sjajnu godinu, nadam se da će Milika povrede da zaobidju, a tu je i Pavoleti. Mnogo smo jaki u napadu“, zaključio je nekadašnji štoper Crvene zvezde.

Već šest godina neprikosnoveni vladar italijanskog fudbala je Juventus, Napoli je uz Romu bio prvi pratilac klubu iz Torina, a u novoj sezoni imaće konkurenciju u vidu ambicioznijeg Milana i verovatno Intera.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *