Pjongjang: Vojni sukob sa nama vodiće SAD do samouništenja

Objavljeno: 12.7.2017.


Severna Koreja zapretila je Sjedinjenim Državama da ne vrše pritisak na Pjongjang, jer će vojni sukob sa tom zemljom “neizbežno dovesti SAD do samouništenja”, objavljeno je u zvaničnom listu severnokorejske vlade “Minju Čoson” (“Demokratska Koreja”).
Američka predsednička administracija se “priprema za provokativne i opasne vojne korake”, koristeći se tvrdnjom da lansiranje interkontinentalne balističke rakete Hvasong-14, koje je Severna Koreja izvela 4. jula, predstavlja svetsku pretnju, navodi se u tekstu, prenosi TAS.

List upozorava da Severna Koreja sada poseduje sposobnosti za izvođenje moćnog kontranapada koji će “pretvoriti SAD u gomilu pepela”.

Kako se navodi, nakon što je administracija američkog predsednika Donalda Trampa preuzela vlast, doba “strateškog strpljenja” sa Severnom Korejom je završeno i Vašington je pokrenuo aktivne međunarodne kampanje u cilju povećanja pritiska na Pjongjang zbog raketnih i nuklearnih testova te zemlje.

Ambasadorka SAD pri Ujedinjenim nacijama Niki Hejli rekla je prošle nedelje Savetu bezbednosti da je Vašington spreman da u koristi svoje pune sposobnosti kako bi se odbranio i kako bi odbranio svoje saveznike od pretnje koja dolazi od raketnog i nuklearnog programa Severne Koreje.

Međutim, ona nije napomenula da bi SAD mogle da upotrebe vojnu silu u slučaju nužde, navodi agencija.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *