PDP i NDP idu na izbore zajedno

Objavljeno: 12.7.2017.


Lideri PDP i NDP Branislav Borenović i Dragan Čavić do kraja ove sedmice trebalo bi da potpišu dogovor o zajedničkom nastupu na izborima sledeće godine, saznaje “EuroBlic”.
Ti izvori ističu da nije isključeno da Čavić i Borenović već sutra organizuju sastanak na kojem bi, prema njihovim rečima, trebalo da definitivno budu utvrđeni principi zajedničkog političkog delovanja PDP i NDP u narednom periodu.

– Prema ranijim dogovorima, Borenović i Čavić bi sutra trebalo da se sastanu i dogovore sklapanje zajedničkih izbornih lista za Narodnu skupštinu RS i Parlament BiH. Ako do sutrašnjeg sastanka ipak ne dođe, on će sigurno biti organizovan do kraja ove sedmice – tvrde sagovornici lista.

Lider NDP Dragan Čavić za “EuroBlic” je potvrdio da su u toku završni pregovori s PDP o zajedničkom izbornom nastupu te dve partije.

– O imenima zajedničkih kandidata još je rano govoriti. Verujem da ćemo postići dogovor – kratko je poručio Čavić.

Predsednik PDP Branislav Borenović takođe nije želeo da nam potvrdi, ali ni da demantuje tvrdnje da će sa liderom NDP do kraja sedmice ozvaničiti višemesečne pregovore o zajedničkom izbornom nastupu.

– Ozbiljno razgovaramo i verujem u dogovor – poručuje Borenović.

Čavić za SDS, Jandrić za PDP

Izvori “EuroBlica” tvrde da su pregovori o zajedničkom političkom delovanju s PDP doveli do razdora u vrhu NDP.

– Potpredsednik NDP Krsto Jandrić još od samih početaka pregovora s PDP zalagao se za ujedinjenje te dve partije, dok je Dragan Čavić pristalica veće saradnje sa SDS.

Dodaju da lideri dve opozicione partije intenzivno pregovaraju i o podršci zajedničkim kandidatima opozicije u trci za predsednika RS i srpskog člana Predsedništva BiH na izborima 2018. godine.

– Problem bi mogao da nastane zbog toga što Borenović insistira na Mladenu Ivaniću kao kandidatu za jednu od navedenih funkcija, dok je Čavić pristalica toga da SDS, kao najveća opoziciona partija, ima prvenstvo u izboru kandidata za te pozicije – tvrde izvori EuroBlica.

(Blic)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *