Novi Ford Focus Turnier za 2018.

Objavljeno: 12.7.2017.


Posle više od sedam godina na tržištu, sadašnji Ford Focus će uskoro dobiti naslednika u vidu potpuno nove generacije.
Premijera novog Focusa hatchback bi navodno mogla da se održi do kraja ove godine (u prodaji se može očekivati u prvoj polovini 2018.), dok bi karavanski Focus Turnier zamenu trebalo da dobije tokom sledeće godine.

Do tada, evo i nezvaničnog rendera koji pokazuje mogući izgled novog Focusa Turnier, a koji je delo nemačkog Auto Bilda.

Po sadašnjim najavama, novi Focus Turnier će biti nešto lakši od sadašnje generacije, a dobiće i duže međuosovinsko rastojanje, prostraniji enterijer sa više mesta za putnike pozadi, kao i prtljažnik veće zapremine (sa 495 na oko 550 litara u osnovnoj konfiguraciji). Takođe, u ponudi će biti i sistemi asistencije vozaču i brojni bezbednosni sistemi.

U gami možemo očekivati više benzinskih i dizel motora, kao i mild hybrid verziju, ali i sportsku Turnier RS AWD varijantu sa 367KS i 4×4 pogonom.

Na kraju, ponudu će zaokružiti i luksuzni Focus Turnier Vignale i (pro)terenski Focus Turnier Active sa povišenim klirensom i dodatnim zaštitnim elementima na eksterijeru (možda i sa opcionim 4×4 pogonom).

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *