Negotin se sjeća Luisa

Objavljeno: 12.7.2017.


Koncert “Moj život je moje blago” održan u čast preminulog muzičara, gradskim trgom više od dva sata orili se hitovi
VIŠE od dva sata dobre energije i vrhunske svirke krasili su u utorak drugi koncert sećanja na Ljubišu Stojanovića Luisa, kantautora, humanistu i počasnog građanina Negotina, tragično nastradalog pre šest godina u saobraćajnoj nesreći kod Feketića. Grad, u kojem je načinio prve muzičke korake i stalno priređivao humanitarne koncerte za decu bez roditelja Doma “Stanko Paunović”, sa čijim je štićenicima formirao svoj prvi bend, nije zaboravio svog Ljubišu.

– Dužni smo da organizujemo ovakav koncert zbog Luisa, njegovog dela, humanosti i ljubavi prema Negotinu – rekao je Dušan Petrović, direktor Turističke organizacije Negotina.

Na prepunom trgu uoči Petrovdana orili su se najveći Luisovi hitovi: “Mećava”, “Dudo”, “Oko plavo”… Publika je uglas pevala sa Boranima Nemanjom Bačilovićem, Bobanom Janoševićem, Goranom Stankovićem, Zaječarcem Nenadom Golubovićem Čapetom, Negotincem Dragoljubom Firulovićem… Smenjivali su se na sceni KGB trio, “Medžik bend”, oduševili su Vladan Vučković Paja i Aleksandar Tasić Tasa. Publika nije štedela dlanove uživajući u intrepretacijama Luisovih pesama “Koktel benda”, ali i Vladimira Stojanovića, koji je i sam bio deo Luisovih humanitarnih koncerata u Negotinu od 1996. do 2010.

– Luis je prvi pravi etno pevač na ovim prostorima – rekao je Stojanović.

Najemotivniji deo koncerta bio je kada su se na bini pojavili Luisovi naslednici Marko, Maja, Andrej, Sergije i Ela Mita.

Publiku su pozdravili i Luisovi muzičari Dragan Adamović Kajga, Perica Kaluđerović, Nikola Kitanović, Radovan Radojević Rale i Zoran Marjanović Čeda. Koncert je setnom i bolnom interpretacijom Luisove “Ne kuni me, ne ruži me majko”, zaokružio sjajni Nikola Rokvić, a zatim u duetu sa nežnom damom moćnog vokala Bojanom Stamenov otpevao numeru po kojoj se koncerti u Negotinu i zovu – “Moj život je moje blago”.

IZLOŽBA

U CENTRU Negotina priređena je izložba fotografija kojom je na najbolji način ilustrovano više od 10 godina Luisovih dolazaka u Negotin. Fragmenti iz Luisovih intervjua i fotografije beleže njegove posete Domu, humanitarne koncerte, druženja sa Negotincima, ali i uručivanje Septembarske i nagrade Počasnog građanina Negotina.

Izvor: Novosti

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *