Madona otvorila prvu dječju bolnicu u Malaviju

Objavljeno: 12.7.2017.


Američka pop zvezda Madona svečano je otvorila prvo specijalizovano bolničko dečje odeljenje u Malaviju, čiju je gradnju finansirala njena humanitarna organizacija Raising Malawi (Podizanje Malavija), poručivši da će to “pomoći životima hiljade dece” te zemlje na jugu afričkog kontinenta. Odeljenje pedijatrijske hirurgije i intenzivne nege “Mersi Džejms” centralne bolnice Kraljica Elizabeta u Blantiru, drugom po […]
Američka pop zvezda Madona svečano je otvorila prvo specijalizovano bolničko dečje odeljenje u Malaviju, čiju je gradnju finansirala njena humanitarna organizacija Raising Malawi (Podizanje Malavija), poručivši da će to “pomoći životima hiljade dece” te zemlje na jugu afričkog kontinenta.

Odeljenje pedijatrijske hirurgije i intenzivne nege “Mersi Džejms” centralne bolnice Kraljica Elizabeta u Blantiru, drugom po veličini gradu u toj zemlji, može da primi 50 pacijenata, a ime je dobilo po Madoninoj usvojenoj ćerki iz Malavija.

Gradnju je finansirala Madonina humanitarna organizacija Raising Malawi, a reč je o prvom specijalizovanom bolničkom odeljenju za decu u zemlji od 18 miliona stanovnika, prema UN-u jednoj od 20 najsiromašnijih zemalja sveta.

U govoru na svečanom otvaranju, prenošenom na nacionalnoj radio stanici MBC, Madona je rekla da je gradnju odeljenja počela da planira još pre deset godina, kada je u Malaviju snimala dokumentarac o deci zaraženoj HIV-om.

Novo pedijatrijsko odeljenje pružiće “vrhunsko edukativno okruženje za obrazovanje nove generacije lekara u Malaviju, kako bi zemlja u tom području postala samodovoljna”, poručila je tom prilikom Madona.

Izvor: N1

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *