Devenport: Uvijek će biti odlaganja mečeva na Vimbldonu

Objavljeno: 12.7.2017.


Legendarna američka teniserka Lindzi Devenport rekla je da problem sa rasporedom mečeva na Vimbldonu nije novost i da bi o tome trebalo razgovarati.
Devenport se osvrnula na situaciju od ponedeljka, kada su samo dva ženska singla bila smeštena na najvećim stadionima, kao i situaciju oko odlaganja meča Novaka Đokovića i Adrijana Manarina.

“Priča o ovome nije nešto novo, problem nije noviji, a ove godine ljudi o tome pričaju malo više. Fantastično je što imamo toliko dobrih igrača, sjajnih mečeva koje svi žele da gledaju i to pokazuje koliko možete uživati u duelima obe konkurencije. Odlaganaj je uvek bilo i uvek će biti. Možda je rešenje da program počne u podne, da muškarci i žene igraju po dva meča na najvećim stadionima, ali ove godine nije bilo promena”, rekla je Lindzi.

Teniserka koja je osvajala turnir na terenima Ol Ingland klaba 1999. godine veruje da problem nije veliki, ali da bi ga trebalo rešiti.

“Prvi put sam ovde u glavnom žrebu igrala 1993. godine i čini se da je prošla večnost. Nekada se o problema sa rasporedom priča, a nekada ne. Svake godine, drugog ponedeljka, svi mečevi u obe konkurencije su na programu i oduvek žene igraju samo dva meča na glavnim stadionima. Sviđa mi se rasprava o tome, ali je čudno da se neke godine o tome diskutuje, a neke ne”, dodala je.

Ona je slikovito objasnila da organizatori trećeg Grend slema nekada umeju da donose čudne odluke.

“Sećam se jedne godine, tokom devedesetih, igrale su Venus Vilijams i Ana Kurnjikova – u to vreme dva najveća imena u ženskom tenisu. I, bile su postavljene kao prve na terenu broj 18. Svi navijači koji su imali ‘graund’ karte (ulaznice samo za manje terene) pohrlili su kao tom terenu”, zaključila je Devenport.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *