Bosić: Potreban je mir i razvoj

Objavljeno: 12.7.2017.


I danas je jednako važno da Srbi u Republici Srpskoj, bez obzira na političku opredijeljenost, sačuvaju jedinstvo na najvitalnijim pitanjima za život ljudi, bez dioba i političkih sukoba, ocijenio je zamjenik predsjedavajućeg Parlamentarne Skupštine BiH Mladen Bosić, koji je u rodnom gradu bio učesnik slavske svečanosti SDS-a.
„Kao i u vrijeme kada je nastajala kao potreba srpskog naroda da se politički organizuje i sačuva od istrebljenja Srbe zapadno od Drine, tako je Srpska demokratska stranka i danas, 27 godina kasnije, potrebna Republici Srpskoj. To ne znači da druge stranke nisu potrebne, ali je SDS duboko vezana za nastanak i državnost Republike.

Kao što je tada u teškim uslovima uspjela da obezbijedi jedinstvo, uvjeren sam da će to uspjeti na najvažnijim pitanjima vezanim za opstanak, i u vremenu pred nama. Zato očekujem od SDS da nas poslije Petrovdana okupi u žešćoj političkoj borbi jer vidimo da se formiraju razni frontovi, principijelni i neprincipijelni.

Ponovo smo izuzetno potrebni Republici Srpskoj da napravimo ravnotežu i balans, bez sukoba i svađa sa drugima koje nikome ne trebaju i ne donose dobro. Nama je potreban dostojanstven i miran razvoj srpskog naroda zapadno od rijeke Drine”, poručio je Mladen Bosić sa slavske svečanosti stranke u Brčkom.

BN televizija

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *