RS5 Coupe je brži nego što Audi tvrdi

Objavljeno: 11.7.2017.


Kompanija Audi nedavno je predstavila svoj novi model RS5 Coupe, a glavni čovek tehničkog razvoja Audi Sport odseka, otrkio je da njihov automobil može da se kreće brže nego što je to zaista objavljeno.
U jednom razgovoru sa svetskim medijima, direktor kompanije Stiven Reil, izjavio je da su tvrdnje ovog brenda o tome da njihov najnoviji model razvija sto na sat za 3,9 sekundi, pomalo konzervativne.

Kao što je Stiven jedno prilikom objasnio: “Ja sam u ovom poslu gotovo 20 godina, a svi automobili na kojima sam radio dobijali su cifre performasni pomalo šturo, a one su dolazile u javnost nekako ishitreno, tako da je ovo najverovatnije i sada slučaj sa našim najnovijim RS5 modelom”.

Reil je želeo da kaže kako automobil u stvari može da ubrza od nule do sto za samo 3,7 sekundi u idealnim uslovima, a izvršni direktror kompanije je dodao da čak i u daleko lošijim, automobil dostiže stotku za 3,9 sekundi, ali nikako ne za četiri okruglo – koliko se u početku tvrdilo.

Iako bi bilo veoma lepo znati tačno koliko ubrzanje ovaj automobil poseduje, brojni drugi faktori mogu uticati na njegove performanse. Upravo u ovom delu leži razlog upotrebe kozervativnih cifara, dok je Reil izjavio da drugi faktor predstavlja to što ne želi da čita o ovome u različitim publikacijama koje se vezuju za auto-industriju i prenose netačne informacije o tome kako njihov novi automobil zahteva više vremena na pravoj liniji nego što je to zapravo slučaj.

Sve informacije su potvrđene direktno sa vrha ovog brenda, a RS5 Coupe otpočeo je svoju kampanju prošlog meseca, napajan twin-turbo V6 TFSI motorom zapremine 2,9 litara, koji razvija 450KS i 600 Nm obrtnog momenta. Ove karakteristike performansi omogućavaju novom Audi modelu da dostigne maksimalnih 280 km/h, onda kada je opremljen opcionim dinamičkim paketom.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *