Novak, trostruki šampion i vi ga ne prebacite na Centralni?!

Objavljeno: 11.7.2017.


Legendarni američki teniser Džon Mekinro kritikovao je organizatore Vimbldona jer nisu prebacili meč Novaka Đokovića na Centralni teren.
Novak je trebalo da igra protiv Francuza Adrijana Manarina, po okončanju susreta Rafaela Nadala i Žila MIlera, koji se pretvorio u spektakl – pošto je Luksemburžanin savladao Španca posle četiri časa i 51 minuta igre sa 15:13 u petom setu.

“Zašto ga nisu premestili na Centralni? Mogli su to da učine još pre dva sata, kada su Nadal i Miler ušli u peti set. Bilo je jasno da će se duel odužiti do kasno. Bila je to zlatna prilika da stavite Novaka Đokovića, trostrukog šampiona, na Centralni teren – publika bi, naravno, bila oduševljena”, smatra Mekinro.

U međuvremenu, Rodžer Federer je zaključio program na Centralnom terenu, lako savladavši Grigora Dimitrova još oko 20 časova, pa gotovo da nema opravdanja za ovakav potez čelnika turira.

Srbin je bio frustriran celodnevnim čekanjem, zbog čega je i vodio žustru raspravu sa vodećim ljudima trećeg Grend Slema sezone.

“S druge strane, ne možete da kažete da gledaoci koji su bili na Terenu broj 1 nisu dobili ono za šta su platili… Ali ne, oni su nastavili da odugovlače, da menjaju mišljenje… Počeće, neće, počeće, neće, počeće, neće…. U međuvremenu, prošlo je i devet i deset i jedanaest”, zaključio je Mekinro.

Na kraju, izdato je saopštenje u kome se navodi da se Đokovićev meč zbog “bezbednosnih razloga” pomera za utorak od 13 časova, što i nema mnogo veze sa realnošću.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *