Mari: Ne vole me svi, mogu do titule

Objavljeno: 11.7.2017.


Svetski broj 1 Endi Mari svestan je da ga čak ni na domaćem terenu ne vole svi koji gledaju mečeve na Vimbldonu.
On dodaje da želi da stigne do finala jer su problemi sa povredama koje je imao pred turnir sada iza njega.

Osim toga, u poslednjem meču se osećao bolje nego na početku turnira.

“Kao što sam rekao i na početku turnira, moći ću da odigram svih sedam mečeva ako to budem morao da uradim. Očigledno je da želim da dođem do finala. Do sada sam dobro igrao, u ponedeljak je bilo najbolje, udarao sam lopticu najbolje, najčistije i srećan sam zbog toga. Poslednjih nekoliko dana su treninzi bili prilično dobri”, rekao je Mari i dodao da se izuzev toga nije osećao baš najbolje tokom prvih mečeva na turniru.

Onda kada se osećao nešto bolje, pobedio je Benou Pera sa 3-0, 7:6, 6:4, 6:4.

“Definitivno sam se osećao bolje, to je kretanje u pozitivnom smeru kada se ulazi u završne dane turnira”, kaže Mari. Iako igra pod zastavom Velike Britanije, domaći teniser je svestan da ga ne vole ni svi domaći navijači koji dolaze na terene u Londonu.

“Istina je”, dodao je Britanac. Osim o sporoj podlozi i povredama, na Vimbldonu se postavljaju pitanja i o ravnopravnosti rasporeda mečeva muškaraca i žena na najvećim terenima.

“Idealno bi bilo kada bi mogli da stave dva muška i dva ženska meča na Centralni teren. Kada bi počinjali nešto ranije, mislim da bi to bilo omogućeno” rekao je Mari.

On ne misli da je to jednostrano, jer se na nekim drugim turnirima dešava da na centralnim terenima bude više ženskih mečeva.

“Takođe ima situacija kao na Australian Openu na kome ima tri ženska meča i dva muška gotoov svakog dana na terenu. Možda je potrebno naći način da se na ravne časti podeli broj mečeva tokom turnira, umesto što se po jednom ili dva dana posmatra i ocenjuje. Ako ima boljih mečeva u ženskoj konkurenciji nego muškoj, možete ih zarotirati. Ako ima boljih mečeva u muškoj, onda to ide prvo”, podsetio je Mari.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *